خانواده و کودکان، فیلم و ویدئو، پزشکی و سلامت، دکوراسیون
5 مورد از خطرناک‌ترین بیماری‌های‌زنان را بشناسید!

5 مورد از خطرناک‌ترین بیماری‌های‌زنان را بشناسید!

در جامعه امروز تقریبا هیچ خانمی را نمی توان یافت که چندین و چند بار در طول زندگی خود به متخصص زنان مراجعه نکرده باشد. خانم ها به دلیل ساختار جسمی خود مستعد بسیاری از بیماری ها هستند و به همین خاطر لزوم مراجعه آنها به پزشک زنان انکار ناپذیر است. بانوانی که به دلایلی مانند بارداری، زایمان، عادات ماهیانه، تغییرات هورمونی و بسیاری دلایل دیگر به متخصص زنان مراجعه می‌کنند. تخمدان ها و رحم خانم ها حساس ترین اندام بدن آن ها است. بنابراین اقدامات مراقبتی و درمان بیماری‌های مربوط به این ناحیه از بدن جزء واجبات زندگی است. این مسئله اهمیت مراجعه به بهترین دکتر زنان در تهران را دوچندان می‌کند. در این مقاله ما تمامی اطلاعات لازم در مورد مراجعه به دکتر زنان را به طور کامل شرح دادیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید به سایت پزشکا (pezeshka.net) مراجعه کرده و یا از سایت هایی نظیر جراحا و جراحتو کمک بگیرید.

دکتر زنان کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟
به پزشکی که در مسائل مربوط به دستگاه تناسلی زنان و بارداری تخصص دارد، اصطلاحا دکتر زنان گفته می‌شود. این پزشک می‌ تواند بیماری‌ ها و مشکلات مربوط به دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان را تشخیص دهد و درمان کند. مراجعه به پزشک زنان و زایمان، باید به صورت منظم انجام شود. با این وجود این کار برای بیشتر بانوان تجربه ای ناخوشایند و شرم آور است، درحالی که برای دکتر زنان فقط یک روز کاری عادی است. پزشک زنان باید بهترین دوست بانوان باشد تا آن ها بتوانند با آسودگی خاطر مشکلات خود را با او در میان بگذارند.
بهترین زمان برای مراجعه به دکتر زنان، بازه سنی بین 13 تا 15 سال است. توصیه می‌شود دختران این رنج سنی، به منظور آشنایی با مسائل جنسی و مراقبت‌های بهداشتی به دکتر زنان مراجعه کنند زیرا این پزشکان به دلیل حساسیت هایی که در اندام جنسی خانم ها وجود دارد، همیشه توصیه‌های خوبی در خصوص پیشگیری از بیماری‌های زنان برای خانم ها دارند.

علائم خطرناک نشان دهنده بیماری‌های زنان
زمانی که هرکدام از موارد زیر را مشاهده کردید، می‌توانید برای مراجعه به پزشک زنان اقدام کنید:
•    بروز خارش در دستگاه تناسلی
•    مشاهده لکه‌‌های غیرطبیعی از رحم
•    در موارد محدود حالت تهوع و استفراغ
•    خونریزی‌‌های شدید و غیر طبیعی رحم
•    درد در قسمت شکم، لگن و دستگاه تناسلی
•    بوی ناخوشایند و غیرطبیعی در قسمت دستگاه تناسلی
علائم بالا از مهم‌ترین نشانه‌های بیماری‌های زنان هستند که ضروری است بانوان با مشاهده هر کدام به متخصص زنان مراجعه کنند. زیرا اقدام سریع از پیشرفت بیماری و بروز عوارض جبران‌ناپذیر جلوگیری می‌کند. ارزیابی سلامت جنسی و دستگاه تناسلی زنان با مراجعه منظم آنها به دکتر زنان و زایمان و انجام معاینات متداول از جمله معاینه لگن، انجام تست پاپ اسمیر، غربالگری و غیره صورت می‌گیرد.

دکتر زنان دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟
در اینجا شرح وظایف دکتر زنان که در حیطه پزشکی خود می‌تواند انجام دهد، را آورده ایم:
•    مشکلات و اختلالات هورمونی
•    تشخیص و درمان اختلالات قاعدگی
•    بیماری‌های رحمی مانند سرطان و عفونت
•    مراقبت‌های قبل و بعد از زایمان و سقط جنین
•    اختلالات تخمدان مانند سرطان و تنبلی تخمدان
•    مشکلات مربوط به حاملگی مانند بارداری خارج از رحم
•    ناهنجاری‌های دستگاه تناسلی مثل عفونت، تبخال و زگیل
توجه داشته باشید که دکتر داخلی زنان تنها به تشخیص و درمان موارد بالا می‌پردازد و وظایفی مانند جراحی را به عهده ندارد.

مطلب دیگر :   روانشناس کودک و نوجوان در اصفهان

تفاوت دکتر زنان و ماما در چیست؟
از نظر بسیاری از مردم تخصص مامایی و تخصص زنان و زایمان مشابه هم هستند، در حالی‌ که این دو رشته با هم تفاوت‌های زیادی دارند. تفاوت رشته زنان با مامایی خود مزید بر علت است. متخصص زنان در دانشگاه پزشکی تحصیلات خود را گذرانده و پس از طی دوره پزشکی عمومی وارد تخصص زنان و زایمان شده است اما ماما در دوره کارشناسی و گاها کارشناسی ارشد مامایی تحصیل کرده و به اندازه پزشک زنان از بیماری‌های خاص و موارد خاص‌تر اطلاع ندارد. مامایی زیر شاخه‌ علوم پزشکی محسوب شده و ماما در واقع متخصص بهداشت و درمان است. ماما در مراحل پیش از بارداری، در طول بارداری، زایمان و پس از زایمان، مراقب مادر و کودک است. به عبارتی وظیفه اصلی ماما، حفظ سلامتی مادر و کودک و ارائه خدمات به آن‌ها است. همچنین ماماها علاوه بر راهنمایی بانوان باردار و مشاوره دادن به آن‌ها، وظایف دیگری هم دارند. به‌ عنوان مثال مشاوره‌های قبل از ازدواج، معاینه و تشخیص بیماری‌های زنان، مشاوره در حوزه تنظیم خانواده، بهداشت خانواده و به‌ ویژه بهداشت زنان و مسائل مشابه دیگر از وظایف رشته مامایی است.

اما در مورد متخصص زنان باید بگوییم برای درمان همه بیماری‌های مربوط به زنان و چگونگی درمان و جراحی آن‌ها به شکل تخصصی آموزش دیده است. متخصص زنان افزون بر دوره‌های تخصصی، دوره پزشکی عمومی را هم طی کرده است و به‌طور کامل و دقیق به علم پزشکی و آناتومی بدن بانوان احاطه دارد. در حقیقت متخصص زنان آزمایش‌های مختلفی را مانند تست پاپ اسمیر، اس تی دی، آزمون سینه، کنترل باروری و تست‌های الزامی دیگر برای بانوان تجویز می‌کند و فعالیت او بیشتر در حوزه سلامت زنان است. پزشک زنان همچنین همه مشکلات و بیماری‌های مربوط به بارداری، باروری، قاعدگی، زایمان، عفونت‌‌های مقاربتی، اختلالات هورمونی و سایر بیماری‌‌های مختص به زنان را درمان می‌کند.

کلام آخر
همواره به یاد داشته باشید مراجعه به متخصص زنان لزوما به معنی بیمار بودن نیست. مراجعه مستمر به پزشک جزء ملزومات زندگی است. بنابراین بانوان برای حفظ سلامت خود باید هر چند وقت یک بار به این متخصصین زنان مراجعه کنند. می‌توان گفت مراجعات بدون دلیل تنها به جهت اطمینان از سلامت خود و عدم بیماری بهترین اقدام مراقبتی‌ است. هیچگاه فراموش نکنید بانوان به عنوان نیمی از قشر فعال جامعه و ستون خانواده باید همواره مراقب سلامت بدن خود باشند و در صورت بروز کوچکترین نشانه‌های اختلال در سلامت خود باید به پزشک زنان مراجعه کنند. بعضی از بیماری ها هستند که مختص بانوان می‌باشند و تنها متخصص زنان می‌تواند آن را بررسی و تشخیص دهد. عمده این مشکلات مربوط به ناحیه تناسلی بانوان می‌باشد و بسیار حساس است. از این رو متخصص زنان باید در زمینه کاری خود حرفه ای باشد؛ زیرا کوچکترین اشتباه در تشخیص می‌تواند سلامت بانوی مراجعه کننده را به خطر بیندازد. در این مقاله ما هرآنچه لازم بود را درباره مراجعه به دکتر زنان، به طور کامل شرح دادیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این  مورد نیاز داشتید حتما سری به سایت پزشکا (pezeshka.net) بزنید و یا از سایت هایی نظیر جراحا و جراحتو کمک بگیرید.