خانواده و کودکان، فیلم و ویدئو، پزشکی و سلامت، دکوراسیون
خرید سرخ کن صنعتی

خرید سرخ کن صنعتی

انواع تجهیزات مهم و ضروری برای آشپزخانه صنعتی:

هر آشپزخانه صنعتی مستلزم وجود امکانات و تجهیزاتی است که دارای کاربرد فوق العاده ای می باشد. این تجهیزات به گونه ای عمل می کنند که در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و دیگر هزینه ها نیز کاهش می یابد.

  • اجاق گاز رومیزی: از مهمترین و اصلی ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی اجاق گاز رومیزی است که به صورت چشمگیر در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. ویژگی اصلی این ابزار تهیه و طبخ سریع غذا می باشد اما نکته قابل توجه این است که گرمای زیادی را در مکان پراکنده نمی کند به گونه ای که فضا خفقان آور باشد.
  • خرید سرخ کن صنعتی: از دیگر تجهیزاتی که برای آشپزخانه صنعتی لازم و ضروری است سرخ کن است و هر آشپزخانه نیازمند به دو عدد از آن می باشد. یکی از این تجهیزات مختص غذای دریایی و دیگری مختص غذای غیر دریایی است. به طور کلی ترکیب غذای دریایی و غیردریایی احساس ناخوشایندی را در افراد بر می انگیزد و ممکن است در پاره ای از اوقات منجر به بروز آلرژی و حساسیت شود.
  • یخچال و فریزر: از تجهیزات حرفه ای که برای آشپزخانه صنعتی لازم و ضروری است یخچال و فریزر است که به واسطه آن مواد غذایی به خوبی ذخیره و نگهداری می شود و کیفیت و مرغوبیت آن محفوظ می ماند به گونه ای که در نهایت غذای خوب و مطلوب تهیه می شود.
  • هود و هواکش آشپزخانه صنعتی: غذا در آشپزخانه صنعتی به سبب اینکه در مقدار زیادی تهیه می شود همواره بخار و دود بیشتری نیز از آن حاصل می شود که به وسیله هواکش می توان آن را خنثی کرد از این رو وجود این تجهیزات در آشپزخانه الزامی می باشد.
  • قابلمه و ماهیتابه مناسب: از دیگر تجهیزات مهم و الزامی در آشپزخانه داشتن این تجهیزات در شکل گسترده و متنوع و همچنین سایزهای گوناگون است به گونه ای که در جای مناسب و قابل دسترس قرار می گیرد.
  • انواع محفظه گرمخانه: در پاره ای از اوقات، غذایی که از پیش تهیه شده را برای گرم ماندن در این محفظه ها ریخته و علاوه بر گرم ماندن و حفظ کیفیت سرعت سرویس دهی به مشتریان نیز افزایش می یابد. بنابراین وجود این امکانات و تجهیزات برای آشپزخانه صنعتی از اقلام ضروری محسوب می شود.
  • گریل: این دستگاه که از فولاد ضد زنگ ساخته می شود معمولا بر روی قفسه فر قرار می گیرد. عمده ترین کاربرد آن جلوگیری از اشغال فضای غیر ضروری است و آسان ترین و سریع ترین راهکار برای به پایان رساندن طبخ و تهیه غذا می باشد.
  • ماشین ظرفشویی صنعتی: در مکان های بزرگ و عمومی که رفت و آمد زیاد است و غذا برای افراد بیشتری تهیه می شود ماشین ظرفشویی الزامی است چرا که می تواند سرعت سرویس دهی هر چه بیشتر را تسریع ببخشد.
  • ماکرو ویو: از دیگر تجهیزات مهم در آشپزخانه صنعتی ماکروویو است که می توان با استفاده از آن غذای از پیش تهیه شده را به صورت مجدد داغ کرد و کیفیت ارائه سرویس را ارتقا بخشید.
  • ماهیتابه پرسی: مهمترین کاربرد این تجهیزات تهیه و آماده سازی غذاهای سبک و سریع است که در مکان های بزرگ وجود آن ضروری است. امروزه استفاده از این وسیله در رستوران و… شایع و رایج می باشد.
  • فر آشپزخانه صنعتی:این تجهیزات دارای عملکرد بسیار بالایی است که در ذخیره سازی فضا نقش عمده ای ایفا می کند. به طور کلی این تجهیزات به سبب اینکه جم و جور هستند گزینه مناسب و استانداردی برای مکان های پخت و پز و رستوران ها محسوب می شوند.

لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی

اصول و نحوه طراحی آشپزخانه صنعتی:

یک آشپزخانه صنعتی باید به گونه ای طراحی شود که در وهله نخست اصول و استانداردهای لازم در ساخت آن به کار گرفته شود و سپس به پارامترهایی در طراحی و ساخت آن توجه شود که برخی از مهمترین آنها عبارت است از:

  • نوع کاربری آشپزخانه
  • تعیین مکان مناسب برای کسب و کار
  • تعداد نفراتی که از غذا در یک شیفت کاری بهره مند می شوند.
  • مدت زمان قابل قبول برای پخت و پز
  • مشخص شدن مکان مناسب برای ورود و خروج مواد اولیه
  • تعیین امکانات لازم برای توزیع و تحویل مواد اولیه
  • تعیین امکاناتی که حمل و انتقال مواد اولیه و غذاهای پخته شده را آسان می کند.
  • تعیین فضایی که پرسنل اداری مشغول به فعالیت هستند.
  • تعیین مکان مناسب برای تعویض لباس پرسنل عملیاتی و استحمام آنها
  • مشخص کردن فضا و تجهیزات لازم برای آماده سازی مواد اولیه
  • تعیین مکان و تجهیزاتی برای صندوقداری و پرداخت پول
  • بهره وری از فضای آشپزخانه صنعتی
  • سهولت در کنترل و نظارت بر محیط و کادر اداری
  • سهولت در عواملی که بر بهداشت آن مکان تاثیرگذار می باشد
  • سهولت در گردش پرسنل و مواد غذایی
  • سادگی محیط
  • انعطاف پذیر بودن این مکان
  • طراحی هرچه بهتر تاسیساتی که مربوط به برق و روشنایی و … می باشد
  • طراحی تاسیسات مکانیکی جهت تهویه مطبوع و مناسب
  • تعیین تجهیزات لازم جهت روشن و خاموش شدن اتوماتیک دستگاه ها
  • تعیین مکان مناسب برای مشتریان به منظور صرف غذا
  • قرار دادن تجهیزات دم دستی به منظور دفع زباله هایی که در طی طبخ غذا حاصل می شود
  • مشخص کردن مکانی که ظروف کثیف در آن جمع آوری و نگهداری می شود
  • تعیین مکان مناسب برای جایگذاری کابینت و قفسه به منظور نگهداری از ظروف و…
  • پیش بینی و وضع مکان مناسب به منظور قرار گرفتن تجهیزاتی که برای تهیه غذا الزامی می باشد همچون: گاز، یخچال، هود و…

نکته: علاوه بر موارد فوق الذکر توجه به چیدمان تجهیزات آشپزخانه صنعتی، امری مهم و ضروری است که در پاره ای از شرایط به واسطه کارشناس و فردی که در این زمینه متخصص باشد صورت می گیرد.

گاهی اوقات افرادی که در آشپزخانه صنعتی مشغول به کار و فعالیت هستند به این امر توجه می کنند که تجهیزات و قطعاتی که برای این مکان واجب و ضروری است به دو صورت نو و دسته دوم تهیه می شوند. در برخی اوقات افراد تشخیص می دهند برخی از این تجهیزات باید به صورت کارکرده و دسته دوم باشند چرا که عمر کوتاهی دارند و پس از مدتی با اختلالاتی دچار می شوند. اما تجهیزات اصلی که نیازمند به پرداخت هزینه های سنگین است باید به صورت نو خریداری شوند چرا که عمر مفید و دوام آنها به مراتب طولانی تر می باشد.

نکات مهم پیرامون آشپزخانه صنعتی:

یکی از مهمترین نکاتی که در زمینه طراحی آشپزخانه صنعتی دارای اهمیت است طراحی معماری آن است که باید توسط افراد متخصص انجام شود و تا آنجا که ممکن است امکان و شرایط استفاده از نور طبیعی فراهم شود. این امر می تواند تا حدودی در کاهش مصرف انرژی موثر واقع شود.

تمامی تجهیزاتی که در برخورد و تماس با مواد غذایی هستند باید از جنس استیل و ضد زنگ باشند که این امر می تواند در حفظ کیفیت غذا نقش مهمی ایفا کند. از مهمترین امتیازات و کاربردهای تجهیزات موجود در آشپزخانه صنعتی ظاهری زیبا و کیفیت بالای آن است که افراد را به خرید تشویق و ترغیب می کند.

یکی از نکات قابل توجه این است چندین مدل و چیدمان برای آشپزخانه صنعتی ارائه شده است که با رعایت اصول و استانداردهای لازم می توان از آن بهره مند شد. برخی از مهمترین چیدمان ها برای این مکان ها عبارت است از:

  • چیدمان طبیعی: اولین راه حل برای چیدمان اشپزخانه طبیعی است که به منظور دسترسی بهتر و آسان تر آشپز به تجهیزات ارائه می شود.
  • چیدمان مبنی بر بلوک: این نوع چیدمان اغلب برای رستوران و فست فود مناسب است.
  • چیدمان جزیره ای: این سبک از چیدمان عمده کاربرد آن برای کابینت سازی خانگی است. نکته قابل توجه این است که این سبک برای شست و شوی مواد غذایی و در برخی اوقات خوردن غذا مناسب می باشد.
  • چیدمان خط تولید: عمده ترین کاربرد این سبک در تجهیزات و آماده سازی فست فود است که سرعت تهیه غذا را تسریع می بخشد.
مطلب دیگر :   تاثیر نورپردازی داخلی در زیباسازی دکوراسیون

نکته: به طور کلی طراحی تجهیزات آشپزخانه خانگی با آشپزخانه صنعتی متفاوت است به گونه ای که مدل های خانگی با دقت و ظرافت بیشتری طراحی می شوند حال آنکه مدل های صنعتی اینگونه نیستند و اغلب بر روی عملکرد و قدرت آنها تمرکز می شود.

از مهمترین نکاتی که برای آشپزخانه صنعتی باید به آن توجه شود حجم تولید است که باید با مکان و میزان هزینه تناسب داشته باشد و این امر برای افراد دارای اهمیت زیادی است. برخی عناصر هستند که ممکن است افراد از آن غافل شدند حال آنکه مهم و اساسی هستند و یکی از آنها جنس و نوع مصالحی است که در تهیه و ساخت آشپزخانه صنعتی دارای کاربرد عظیم می باشد.

مصالح به کار رفته در ساخت و طراحی آشپزخانه تجاری باید چندین ویژگی را دارا باشد که مهمترین آن عبارت است از:

  • شیب آنها مناسب باشد
  • غیر قابل نفوذ باشد
  • قابل شستشو باشد
  • قابلیت نصب تجهیزات را دارا باشد
  • رنگی باشد

چنانچه اصول فوق الذکر در ساخت آشپزخانه صنعتی رعایت شده باشد مقاومت و عمر اقتصادی این مکان نیز به مراتب افزایش می یابد. در پاره ای از اوقات اگر اشپزخانه تجاری یک کارشناس تغذیه داشته باشد می تواند در این حیطه به موفقیت بیشتری دست یابد و مشتریان بیشماری را به سمت و سوی خود جلب نماید.

و در نهایت

امنیت آشپزخانه صنعتی برای افراد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و افرادی که در این فضا هستند باید اعتماد و اطمینان کافی را نسبت به ایمن بودن این مکان در اختیار داشته باشند. یکی از ملزوماتی که برای آشپزخانه صنعتی دارای اهمیت است اخذ مجوز از سازمان ها و موسسات مربوطه است به گونه ای که این دستورالعمل ها گواهی بر فعالیت قانونی آنها و همچنین ارتقای کیفیت کار آنها می باشد.

• شیک سازی آشپزخانه ها با توجه به ظاهر شکیل و زیبا

تهیه و خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی یکی از دغدغه های جدی افرادی است که قصد راه اندازی فست فود، تاسیس رستوران، کترینگ پخت و پز و انواع مدل آشپزخانه های صنعتی را دارند. دلیل این امر کمبود تجهیزات آشپزخانه صنعتی مناسب و کارآ است و شاید یکی از مهمترین دلایل این نگرانی عدم آشنایی جامعه با تولیدکنندگان معتبر تجهیزات آشپزخانه های صنعتی!

با توجه به دامنه وسیع این تجهیزات نمی توان شرکتی را پیدا نمود که اقدام به تولید تمامی تجهیزات آشپزخانه صنعتی مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران نماید و به همین دلیل ما در گروه صنعتی تجهیزگستر بر آن شدیم با تشکیل هلدینگ تخصصی در زمینه تامین به مفهوم واردات و تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی، هموطنان عزیز را در این زمینه یاری نماییم.

خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی میتواند یک گزینه ایده آل برای احداث و افتتاح هرچه سریعتر و راحت تر کسب و کارهای فست فودی و رستورانی باشد. درحقیقت در لیست تجهیزات آشپزخانه صنعتی، همه چیز خواهید یافت. از آماده سازی و خردسازی پرسرعت مواد غذایی گرفتــــــــــــــــــــه تا طبخ و پخت و پز متنوع، حمل و خدمات دهی به مشتریان و نظافت و شستشوی ظروف، همه و همه را به صورت یکجا میتوانید تهیه نمایید.

افزایش سرعت پخت با این تجهیزات

بمنظور درک هر چه بهتر افزایش سرعت پخت با تجهیزات آشپزخانه صنعتی، کافیست کار با این تجهیزات را با انجام امور به صورت دستی مقایسه کنید:

  • آماده سازی: در بحث آماده سازی، روند کار با تجهیزات آشپزخانه صنعتی قابل قیاس با روشهای دستی نمی باشد. تصور کنید که هر روز باید چندین پرسنل را برای ساعات طولانی، بمنظور خلال نمودن و خردسازی سیب زمینی ها و سبزیجات بکار بگیرید. درحالیکه با استفاده از انواع خلال ساز صنعتی و سبزی خردکن صنعتی، باسرعت بسیار زیادی میتوانید تمامی دغدغه هایتان را برطرف کنید.
  • سس زنی: با استفاده از روشهای دستی، هر کاری هم که برای اضافه سازی مواد انجام دهید، باز هم به پای کیفیت تجهیزات صنعتی نمی رسد. یعنی هم حسابی وقتتان گرفته میشود و هم مواد به خوبی در جان خوراک نمی نشیند. مثلاَ آماده سازی انواع مرغ سوخاری و کنتاکی به صورت دستی، چیزی در حدود ۲۴ الی ۴۸ ساعت طول میکشد. این درحالیست که با استفاده از دستگاه مرینیتور میتوانید ظرف ۱۵ دقیقه، کار اضافه سازی مواد و سس به بیش از ۴ مرغ کامل را براحتی و باکیفیت بیشتر انجام دهید.
  • پخت سریع: استفاده از تجهیزات آشپزخانه صنعتی، روند پخت و پز را کاملاَ مکانیزه و باکیفیت میکند. به پخت فر نیاز دارید یا پخت گریل؟!. بدنبال فر پیتزایی هستید یا اجاق های پلوپز صنعتی؟. اجاق های ۶ کاره برای کارتان اولویت دارد یا فرهای ریلی و صندوقی؟!. خبر خوب اینجاست که هرآنچه را که میخواهید، در لیست تجهیزات صنعتی رستورانی موجود است.
  • شستشوی راحت: پس از پخت و خدمات دهی ابتدایی، شما دوباره به ظروف تمیزی نیاز خواهید داشت. درواقع دردسر اصلی برای بسیاری از صاحبان رستورانها همینجاست که با دنیایی از ظروف کثیف روبرو میشوند. اما جای نگرانی نیست. چراکه با انواع ماشین ظرفشویی صنعتی، درکمترین زمان ممکن میتوانید تا ۲۰۰۰ عدد ظروف بشویید!

تجهیزات آشپزخانه صنعتی، طیف گسترده ای از انواع لوازم و دستگاه های صنعتی را شامل میشود که برای استفاده در کاربری های مختلفی نظیر: رستورانها، کافه تریا، کافی شاپ، هتلها، کترینگ و… کاربرد دارد. لیست تجهیزات صنعتی آشپزخانه ای میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • تجهیزات برودتی آشپزخانه: (یخساز صنعتی، یخچال کبابی، سردخانه صنعتی، تاپینگ سرد پیتزا، یخچال و فریزر صنعتی، یخچال زیرگریلی، یخ در بهشت ساز و…)
  • تجهیزات آشپزخانه صنعتی فست فود: (فر صندوقی پیتزا، فر ریلی پیتزا، مرینیتور، دستگاه جوجه گردان، گریل ذغالی و روغنی تخت، شوتینگ سیب زمینی، دستگاه خمیرپهن کن، دستگاه هنی پنی)
  • لوازم پخت و پز رستورانی: (اجاق گاز ۶ شعله، اجاق پلوپز صنعتی، فر صنعتی، دستگاه سرخ کن، دیگ خورشت پز صنعتی، ماهیتابه گردان، کباب پز تابشی، باربیکیو و…)
  • لوازم آماده سازی صنعتی: زیرمجموعه ای از تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای آماده سازی موادغذایی کاملاَ مناسب است. (خلال ساز، میزکار صنعتی، سبزی خردکن بشقابی، چرخ گوشت صنعتی، کابینت استیل)
  • تجهیزات آشپزخانه صنعتی کافی شاپ: (دستگاه قهوه ساز و اسپرسوساز، ترولی کیک، آبمیوه گیری صنعتی، مخلوط کن صنعتی)
  • لوازم حمل آشپزخانه: (ترولی حمل دیگ و ظروف، ترولی نوشیدنی، ترولی آبچکان)
  • تجهیزات لاندری. (دیگ بخار، ماشین لباسشویی، اتوپرس صنعتی، خشک کن)
  • تجهیزات شستشوی آشپزخانه های صنعتی. (ماشین ظرفشویی ریلی، ماشین ظرفشویی تونلی، جاروبرقی صنعتی، وان استیل، سیخ شور اتومات)​